Krewetki z grilla


SKŁADNIKI

250 g mrożonych krewetek
3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
sok z połowy cytryny
pieprz cayenne, sól
1 łyżka masła klarowanego

JAK PRZYGOTOWAĆ

Krewetki rozmroź,jeśli są nieobrane, to obierz, umyj i dokładnie osusz.
Przełóż do czystej miseczki.

Do krewetek dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sok z połowy cytryny, dodaj również szczyptę soli i pieprz cayenne.

Wymieszaj.

Z folii aluminiowej zrób „miseczkę”, tak żeby wyłożyć na nią krewetki.

Miseczkę z folii aluminiowej z krewetkami przełóż na tackę do grillowania.

Na krewetki wyłóż 1 łyżkę masła klarowanego.

Połóż całość na dobrze rozgrzanym grillu i piecz na ruszcie do 7 minut, odwracając krewetki od czasu do czasu.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o