SKŁADNIKI:
3 duże ziemniaki
6 ząbków czosnku
świeży rozmaryn
oliwa smakowa z chili i czosnkiem (lub zwykła)
sól
JAK PRZYGOTOWAĆ?
Ziemniaki umyj, pokrój w ćwiartki i mocz w bardzo zimnej wodzie przez ok 1-1,5h.
Następnie zagotuj wodę (ok 2-3 litry) i wrzuć na wrzątek odcedzone ćwiartki.
Podgotuj przez ok 2 minuty i odcedź.
Do miseczki dodaj 2-3 łyżki oliwy, dodaj rozmaryn (bez łodygi), nieobrane ząbki czosnku i odrobinę soli, wymieszaj.
Do marynaty wrzuć ziemniaki i dokładnie wymieszaj.
Wyłóż na blachę i włóż do nagrzanego do 180° piekarnika z termoobiegiem na ok 40-45 minut.
Polecam wszystkim !! są przepyszne!!!
<3
Te ziemniaczki są idealne 😉
<3