Spaghetti bolognese na szybko

 

SKŁADNIKI:

300 g wołowiny mielonej
1 cebula biała
4 ząbki czosnku
0,5 szklanki świeżej porwanej bazylii
680 g passaty pomidorowej
ser grana padano
2 łyżki oleju rzepakowego
1/3 szklanki wody przegotowanej
kolendra suszona, papryka słodka
chili, sól
50 ml mleka 3,2%

JAK PRZYGOTOWAĆ:

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju rzepakowym przez ok 5 min, dodaj szczyptę soli.

Dodaj mięso, dokładnie wymieszaj i podsmaż.

Po ok 5 minutach wlej passatę oraz wodę – duś na małym ogniu przez ok 30 min.

Po tym czasie dopraw sos posiekaną bazylią, solą, chili, papryką oraz kolendrą, wymieszaj.

Po wyłączeniu palnika, dodaj kieliszek mleka 3,2% i wymieszaj.

Podaj z makaronem, udekoruj świeżą bazylią i posyp serem grana padano.

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarolinaJasiu Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Jasiu
Gość
Jasiu

Uwielbam