Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowo chrzanowym

 

SKŁADNIKI

200 g mrożonego szpinaku
130 g łososia wędzonego
3 ząbki czosnku
180 ml śmietany 18% (w kartoniku)
2 łyżeczki chrzanu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z limonki
1 łyżka masła klarowanego
4 pomidorki koktajlowe (opcjonalnie)
220 g makaronu tagliatelle
sól, pieprz cytrynowy

JAK PRZYGOTOWAĆ

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Na rozgrzanym maśle podsmażyć szpinak z pokrojonymi na 4 części pomidorkami koktajlowymi.
Doprawić solą.

Po ok. 5-6 minutach dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku oraz pokrojonego w kostkę łososia.
Smażyć ok. 3 minuty.

W miseczce połączyć śmietanę, chrzan oraz sok z cytryny, wymieszać i dodać na patelnię.

Doprawić pieprzem cytrynowym.

Następnie dodać do sosu odcedzony makaron.

Tuż przed samym podaniem skropić danie sokiem z limonki.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o