Dorsz ze szparagami gotowany na parze

 

SKŁADNIKI

300g polędwicy z dorsza (lub innej ryby o białym mięsie)
6 szparagów zielonych
4 ząbki czosnku
świeża kolendra i natka pietruszki
sól
pieprz cytrynowy

JAK PRZYGOTOWAĆ

Rybę opłukać i osuszyć, podzielić na dwie części.
Z obu stron doprawić rybę solą i pieprzem cytrynowym.

Zioła posiekać.

Szparagi umyć, osuszyć i złamać (pękną w odpowiednim miejscu).

Ząbki czosnku obrać i pokroić w plasterki.

Na folii aluminiowej układać kolejno: zioła, na nie położyć rybę, a następnie szparagi i czosnek, można delikatnie posolić od góry.

Ryby szczelnie zawinąć w folię aluminiową i parować przez ok. 15 minut.

Ja podałam dorsza z gotowanym ryżem jaśminowym z dodatkiem masła.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o