Fasolka szparagowa z boczkiem, natką pietruszki i chili

 

SKŁADNIKI

500g fasolki szparagowej żółtej
150g boczku wieprzowego wędzonego
pęczek natki pietruszki
0,5 łyżeczki suszonego chili
sól

JAK PRZYGOTOWAĆ

Fasolkę szparagową umyć pod wodą i odciąć końcówki, następnie przełożyć ją do garnka, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości.

Boczek pokroić w kostkę lub cienkie paseczki.
Natkę pietruszki drobno posiekać.

Kiedy fasolka już się ugotuje, należy ją odcedzić.

Patelnię dobrze rozgrzać, a następnie wrzucić na nią boczek i podsmażać ok. 5-7 minut, tak aby tłuszcz ładnie się wytopił.

Następnie do boczku dodać ugotowaną fasolkę szparagową, pół łyżeczki chili w proszku i dużo natki pietruszki.
(Można dosolić do smaku, jeśli boczek był mało słony).

Wszystko razem wymieszać i podawać.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o