SKŁADNIKI
200g kiełbasy z szynki (u mnie cienka)
2 czerwone papryki
1 żółta papryka
1 duża cebula
1 duża cukinia (ok. 450g)
5 pieczarek
1 łyżka smalcu
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżka wędzonej papryki
sól
świeżo mielony pieprz
JAK PRZYGOTOWAĆ
Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę.
W garnku o głębszym dnie rozgrzać 1 łyżkę smalcu, wrzucić cebulę i paprykę wędzoną, szklić cebulę do 10 minut.
Kiełbasę pokroić w kostkę lub grubsze plasterki i dodać do cebuli, smażyć ok. 5 minut.
Papryki i cukinię pokroić w średnią kostkę, dodać do garnka.
Pieczarki pokroić w ćwiartki, również dodać do garnka.
Wszystko delikatnie posolić i dodać puszkę pomidorów.
Leczo dusić na średnim ogniu ok. 45 minut, na koniec można dodatkowo dosolić i popieprzyć.
Dodaj komentarz