Kasza z duszoną papryką

 

SKŁADNIKI

(2 porcje)

100 g kaszy gryczanej niepalonej

1 papryka czerwona

1 cebula biała

100 g różyczek brokuła

125 g łososia wędzonego na gorąco

6 pomidorków koktajlowych

1 łyżeczka oleju rzepakowego

2 łyżki sosu sojowego

garść natki pietruszki

JAK PRZYGOTOWAĆ

Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie odcedź.

Różyczki brokuła wrzuć do gorącej wody i gotuj przez 6-7 minut, odcedź.

Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, pomidorki podziel na pół.

Na patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego, następnie wrzuć na nią paprykę i pomidorki z cebulą oraz brokuła, duś wszystko na średnim ogniu przez około 10-15 minut, często mieszając.

Na koniec do warzyw dodaj ugotowaną kaszę, dodaj sos sojowy, posiekaną natkę pietruszki oraz łososia (bez skóry) pokrojonego w kostkę.

Mieszając podsmażaj wszystko przez około 5 minut.

 

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o