SKŁADNIKI
(2 porcje)
100 g kaszy gryczanej niepalonej
1 papryka czerwona
1 cebula biała
100 g różyczek brokuła
125 g łososia wędzonego na gorąco
6 pomidorków koktajlowych
1 łyżeczka oleju rzepakowego
2 łyżki sosu sojowego
garść natki pietruszki
JAK PRZYGOTOWAĆ
Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie odcedź.
Różyczki brokuła wrzuć do gorącej wody i gotuj przez 6-7 minut, odcedź.
Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, pomidorki podziel na pół.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego, następnie wrzuć na nią paprykę i pomidorki z cebulą oraz brokuła, duś wszystko na średnim ogniu przez około 10-15 minut, często mieszając.
Na koniec do warzyw dodaj ugotowaną kaszę, dodaj sos sojowy, posiekaną natkę pietruszki oraz łososia (bez skóry) pokrojonego w kostkę.
Mieszając podsmażaj wszystko przez około 5 minut.
Dodaj komentarz