Fioletowe ziemniaki pieczone z czosnkiem

 

SKŁADNIKI

2 lub 3 większe ziemniaki fioletowe (ok. 400 g)

2 łyżki oliwy (może być smakowa – na przykład z chili)

2 ząbki czosnku

kilka gałązek rozmarynu

3 ząbki czosnku

JAK PRZYGOTOWAĆ

Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w grubsze plastry, przełożyć do miseczki.

Nieobrane ząbki czosnku pokroić na pół i dodać ziemniaków, listki rozmarynu oddzielić od  łodygi i dodać do ziemniaków.

Całość doprawić solą oraz oliwą i dokładnie wymieszać.

Ziemniaki wyłożyć na papier do pieczenia i piec w nagrzanym do 190℃ piekarniku przez około 25 minut (w międzyczasie chociaż raz je przemieszać).

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karolinakiki Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
kiki
Gość
kiki

Ale super przepis, dziękuję;) buziaczki