SKŁADNIKI
2 cebule
2 -3 duże pieczarki
2 papryki różnokolorowe
3 ząbki czosnku
1 większa cukinia
4 łodygi selera naciowego
100 g boczku wędzonego
150 g kiełbasy wiejskiej
1 puszka pomidorów krojonych
0,5 papryczki chili
1/4 kapusty pekińskiej
1 łyżki oleju rzepakowego lub smalcu
JAK PRZYGOTOWAĆ
Kiełbasę pokrój w półplasterki, boczek zaś w kostkę.
Seler naciowy, czosnek oraz papryczkę chili pokrój w bardzo małą kostkę.
Papryki, cukinię, cebule oraz pieczarki pokrój w większą kostkę.
W garnku o głębszym dnie rozgrzej tłuszcz i wrzuć wszystkie pokrojone składniki, podsmażaj przez ok. 10 minut często mieszając.
Następnie dolej puszkę pomidorów krojonych i duś wszystko razem bez przykrycia na średnim ogniu do 40 minut.
10 minut przed końcem gotowania dorzuć do leczo startą kapustę pekińską.
Dodaj komentarz