Leczo na bogato

 

SKŁADNIKI

2 cebule

2 -3 duże pieczarki

2 papryki różnokolorowe

3 ząbki czosnku

1 większa cukinia

4 łodygi selera naciowego

100 g boczku wędzonego

150 g kiełbasy wiejskiej

1 puszka pomidorów krojonych

0,5 papryczki chili

1/4 kapusty pekińskiej

1 łyżki oleju rzepakowego lub smalcu

JAK PRZYGOTOWAĆ

Kiełbasę pokrój w półplasterki, boczek zaś w kostkę.

Seler naciowy, czosnek oraz papryczkę chili pokrój w bardzo małą kostkę.

Papryki, cukinię, cebule oraz pieczarki pokrój w większą kostkę.

W garnku o głębszym dnie rozgrzej tłuszcz i wrzuć wszystkie pokrojone składniki, podsmażaj przez ok. 10 minut często mieszając.

Następnie dolej puszkę pomidorów krojonych i duś wszystko razem bez przykrycia na średnim ogniu do 40 minut.

10 minut przed końcem gotowania dorzuć do leczo startą kapustę pekińską.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o